Golvvas

25Jan09

9058365Idag har jag faktiskt varit ute i Frihamnen på stadsauktionsvisning. Det var väldigt mycket folk! Intresset är stort även om jag misstänker att den genomsnittliga medelåldern är ganska hög. Den här vasen ser kanske inte så kul ut på bild men den var väldigt maffig live! Den skulle jag absolut lagt bud på om jag haft plats för den. Och jag skulle inte ha den på golvet utan som en överdimensionerad vas i fönstret eller på ett bord. Den kommer från Höganäs och är 52 cm hög. Utropspris är 2000 kr (Stockholms Auktionsverk 26-27 jan).4 Responses to “Golvvas”

 1. 1 Andreas

  Hej igen!

  Jag blir smått nyfiken på hur gammal du är när du säger att medelåldern är ganska hög ! ? 🙂
  Jag är själv handlare och säljer mycket antikviteter och modern design, är 22 år och har hållt på sedan jag var 16, typ.

  Jag försöker nämligen lära känna alla unga handlare i Sverige.
  Det finns några här och var, det är kul. Och om du har några tips så är det varmt välkomnande!

  Allt gott!
  Andreas

  • Hej Andreas,

   jag är ledsen att behöva säga det men jag är äldre än du. Men jag tyckte nog besökarna på stadsauktion var ganska mycket äldre. Jag tror att auktionshusen skulle vara i behov av en föryngring av publiken. Det vimlade inte precis av folk i 20-30-års åldern.

   Så du handlar med antikviteter? Hur då?

   Hälsningar, Ulrika

 2. 3 Andreas

  Hej!

  Jag lever på att åka runt i Sverige på auktioner, antikaffärer och loppmarknader och plockar upp de felprismärkta varorna som står i hyllorna och dammar. Kort och gott.
  Det jag köper är mest 1900-tals designen och inte de äldre föremålen från 1700-1800 talet.
  Man får hålla stenkoll på var folk vill ha, vad samlarna vill ha, se trenderna , köpa och spela sina kort rätt. Sälja där marknaden finns för föremålet. Internet, antikaffär,auktion,mässa… Osv.
  Kort sagt, sakletare utan egen butik 🙂

  Ja, det är mycket tråkigt att den yngre generationen inte fått upp ögonen för att gå på auktioner.
  Att de kommer till antikaffärerna syns tydligt i vissa butiker medans vissa butiker aldrig har besök av dem. Generellt tror jag yngre lägger pengarna på andra saker och värderar inte att omge sig med dyra föremål i hemmen.
  Däremot vill de ha stilen i hemmet som tex. stringhylla,färgade glasvaser, 50-tals porslin (nödvändigtvis inte dyrt) & gamla lampor.
  Sedan att unga inte har möjlighet att ta sig till auktionerna i medelstora städer då kanske det behövs bil, eller bil för att frakta hem sakerna.
  Det finns oerhört mycket att tänka på och massor av intressanta frågor att utreda 🙂

  Hur märker du av antikvitetshandeln.
  Vad har du för tankar om den?

  Allt gott!
  Andreas

  • Jag jobbar inte med antikviteter men jag har ett genuint intresse. Hemma inreder jag mest med 1900-tals design medan det på landet blir kanske äldre grejer. Men jag har mycket nytt också. Jag vill inte bo i ett museum.

   Om man skulle köpa/sälja gamla prylar som du verkar göra så tror jag att A och O är att försöka hålla örat mot rälsen och bedöma vad folk vill ha. Trender i inredning och så. Det tror jag bara blir viktigare och viktigare. Folk vill inte bara ha en dyr sak hemma. Den ska stämma med inredningen och den stil man vill visa upp. Sedan förstår jag att det finns samlarmarknader också, men de är jag inte alls så insatt i. Det intresserar mig inte så mycket.

   Många av mina kompisar är jätteintresserade av inredning men det är ytterst få som kan tänka sig att köpa antikviteter hem. Det ska vara nytt och fräscht. Å andra sidan är ju vintagekläder jätteinne så det kanske smittar av sig på inredningen också? Lite har det väl redan gjort det men min bedömning är att vintagekläder är 1000 ggr mer ”rätt” än vintagemöbler.

   Lycka till med dina affärer och hör gärna av dej om hur det går!

   Hälsningar, Ulrika


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s