Retrodukning med retromat
Idag blev jag inspirerad av bloggen Retroprylars retrodukning med retromat och bestämde mig för at göra något liknande. Här är dock inte fråga om slowfood utan om 70-talets lätta matlagning. Dukningen är en blandning av servisen Picknick, teak och silverbesticken Rosenholm. Ljusstakar och glas från Ikea.
Retromaten från 70-talet är mycket lätt att göra. Min mamma lagade den typ varje fredag när jag var liten. Det är en gryta som ansågs lite festligare med fläskfilé. Det finns inga givna mängder av ingredienserna men så här gjorde jag idag och det blev bra. Vi var 6 och det blev över, visserligen var vi 2 vuxna och 4 barn. Den gjorde succé hos barnen men den har faktiskt mer smak än man kan tro.
Monicas fläskfilégryta
2 paket Änglamarks prinskorv
2 gröna paprikor
1 purjolök
3 burkar hela tomater
salt o peppar
Skiva fläskfilén, halvera prinskorvarna, skär paprikan i bitar, strimla purjon. Allt detta ska brynas. Lägg allt i en gryta och häll på tomaterna. Sjud under lock i 20 minuter. Smaka av med salt o peppar. Grytan smakar ännu bättre dagen efter. Severa med Uncle Bens polerade ris (70-tals mässigt).
Mina föräldrar drack alltid ett rödvin till som hette Egri Bikavér från Ungern. Det finns fortfarande på systemet men etiketten var förstås snyggare förr (som alltid). 🙂
Filed under: mina fynd, retroinredning | 4 Comments
Etiketter:inredning, picknick, retro, retrodukning, retrorecept, retrotrender, rosenholm, teak
Lät gott ! Trevlig helg!
Hej!
Kul att du fick inspiration från vårt förra inlägg!
Snygg dukning & extra kul med vinförslag till!
Detta vin måste testas.
Trevlig helg önskar Retroprylar!
Tack 🙂
Så fint dukat, och roligt med receptet! Det skulle man kanske prova idag, kan säkert funka som söndagsmiddag också. 🙂