Trendigt fattigmanssilver

13Aug08

Fattigmanssilver är trendigt att ha i inredningen. Men varför köpa nytillverkat som skall efterlikna gamla föremål när man kan köpa äkta vara till ett hyggligt pris. De kan man dessutom sälja igen om man råkar ledsna på dem. Man belastar alltså inte miljön och man tär inte på jordens naturtillgångar. Dessa föremål  kan gå i ett evigt kretslopp förutsatt att man är lite rädd om dem! Tänk på det.

Fattigmanssilver dök upp i mitten av 1800-talet och var glas som blåstes tunnt och dubbelväggigt. Väggarnas insida belades med en kvicksilverlegering eller folierades med silver. Ofta målades de också med en vit dekor som föremålen på bilden. Detta var billigt i framställning och har därför fått namnet fattigmanssilver. Det kallades också kvicksilverglas.

Uppsala Auktionskammare ropar ut nio delar för 600-800 kr den 18 augusti.

Annons


No Responses Yet to “Trendigt fattigmanssilver”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s