Industrikonst

03Nov08

Nu är jag tillbaka efter ett missöde på landet i helgen. Ungarna lyckades ha ner routern i golvet så den gick sönder. Inte bra och ingen drulleförsäkring har vi. Men det kunde varit värre. Det är ju bara saker.

Som jag skrivit förut så gillar jag fabrikskonst. Denna tavla tycker jag är en stark symbol för den förvirring som måste ha rått vid industrialismens intåg i slutet av 1800-talet. Fortfarande användes hästar till mycket. Som att dra tågvagnar. Är vi inte i samma förvirringens tid nu, vid det globaliserade informationssamhällets intåg? Vi människor har inte hängt med och vi går in i väggen. Kanske gjorde man det på 1800-talet också men man kallade det nervklen istället för utbränd?

Oljemålningen ”The dray horse” av G.D Giles 1902 är 61X51 cm. Utropet är 10 tkr (Stockholms Auktionsverk 4 nov).

Annons


No Responses Yet to “Industrikonst”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s