Javier Mariscal 1980-tal

04Nov08

1764721Javier Mariscal är en känd spansk grafisk designer som 1980 formgav ”Dúplex” barstol för Dúplex Bar i Valencia. Det var väl mer eller mindre hans genombrott som möbeldesigner. Hans stora genombrott för allmänheten var väl när Barcelona valde hans Cobi som maskot för sommar-OS 1992. Som kuriosa kan också nämnas att han har formgivit socialdemokraternas partiemblem, den glada rosen

Två Dúplex barstolar ropas ut på Göteborgs Auktionsverk 6 november. Som jag har sagt tidigare, 1980-tals design känns kanske trött nu men det kommer tillbaka. Särskilt sådana här saker som verkligen väckte uppmärksamhet på sin tid. Högsta bud just nu är 850 kr. Det är ju ingenting!

Annons


No Responses Yet to “Javier Mariscal 1980-tal”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s