Fina möbler

20Feb09

På Auktionsverkets stadsauktion ropas dessa fina möbler ut den 23 februari. Till vänster ett trädgårdsbord i delvis bronserat gjutjärn med marmorskiva. Det är tillverkat av Bolinders i Stockholm. Det ropas ut för 8000 kr och det finns ett likadant till som ropas ut för lika mycket. De känns väldigt unika och kan möjligtvis gå för mer. Men vågar man ha dem ute?

Till höger ett mahognyfanerat sideboard som är sengustavianskt/empire (1800-talets första del). Det är troligen danskt. Det skulle jag kunna tänka mig faktiskt men det är lite för djupt (50 cm) för den tilltänkta platsen i hallen. Alltid är det nåt… Utropet är 10 tkr. Det kan också bli mer, har jag en känsla av. Sideboardet är bara 115 cm långt och därför rätt så lättplacerat.

90980889098090

Annons


2 Responses to “Fina möbler”

  1. Ja, jag är också väldigt förtjust i Karl-Johan/empire. Jag lyckades ropa in en karl-johan-spegel för inte alltför längesen – billigt som bara den.

    • Ibland har man tur. Men jag verkar bara falla för sånt som alla andra också har sett och gillar…. Som sagt i Stockholm är det svårt att göra fynd. Men det är klart att det går./Ulrika


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s