Funkis!

08Mar09

Stockholms Stadsauktion ropar ut en hel del fina grejer den 9-10 mars. Jag har tyvärr inte hunnit gå på visningen. Här är iallafall något för er som funderar på att inreda vardagsrummet i funkisstil.

9118189

Först två fåtöljer i en ganska ”glammig” blå färg. Tyget är plysch och de ropas ut för 2000 kr. Nedan ett ganska roligt funkisbord med etsad glasskiva med belysning. Det låter kul men man kanske bara ser spöklik ut om man sitter vid bordet och blir belyst underifrån?! Det ropas iallafall ut för 1500 kr. Samma utrop har funkislampan nedan. Som pricken över i så är det ingen dum idé att investera i en shaker. Denna är i nysilver med bakelitlock och designades av Folke Arström på 30-40-talet för GAB. Utropet är 1000 kr.

911803291180389118410

Annons


2 Responses to “Funkis!”

  1. Jag har ingen möjlighet att närvara vid visningar eller auktioner, men visst följer jag varannan torsdagkväll med vad som kommer upp på auktionerna på nätet. Den här gången har jag t o m hjälpt min syster med att bjuda på ett par grejer i mitt namn eftersom jag har koder! Vi konstaterade att prisnivån är så väldigt mycket lägre på just den typen av föremål som hon söker, att det t o m lönar sej att frakta över till Finland!

    • 2 Ulrika

      Oj det var intressant. Men det är väl ganska naturligt att olika saker uppskattas olika mycket beroende på land. Jag hoppas att ni kan göra fina fynd här! Vad finns det för intressanta auktionshus i Finland som kan vara kul att kolla på?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s