Några sommarfynd

25Aug09

165Här är några loppisfynd jag gjorde i somras! Till höger är två caféstolar som jag köpte i början av sommaren. De passar perfekt till det gamla gjutjärnsbordet som stod kvar när vi köpte vår sommarstuga. Lutat mot väggen står soffgavlar i gjutjärn som jag köpte på auktion i våras. Det har tyvärr ännu inte blivit någon soffa!

161 I somras lyckades jag också hitta dessa stolar i krom och typ galon från 1930-talet. De är i förvånansvärt gott skick. De har jag nu i stan. En som skrivbordsstol och en i hallen. Det blev riktigt bra fast jag hade varit ännu nöjdare om stolarna haft armstöd. Men man kan inte få allt!

Nu till avdelningen riktiga loppisfynd! Allt för 10 kr styck! Först ett vitt fruktfat, ganska stort, runt 40 cm i diameter. Det var visserligen lite missfärgat men visade sig vid närmare påseende vara från Gefle Porslinsfabrik. Jag har ännu inte tagit itu med att försöka få bort missfärgningarna. Jag döljer dem med frukt istället.

Nästa grej är en sockerskål i pläter som är så putsad så att den gula metallen kommit fram. Jag är lite svag för nötta saker. Den här har dessutom en fin form och det är jättesnyggt att ha ett värmeljus i den. Både fruktfatet och sockerskålen har jag på landet.

163214

242Den sista prylen är ett torn för värmeljus från Jie och är gissningsvis från 1970-talet. Jie startade sin produktion på 1940-talet redan. Normalt sett är jag ingen fan av Jie men denna ljusstake pryder sin plats hemma! 10 kr för den också!

I byn där vi har vår sommarstuga finns en hembygdsförening som har en hembygdsgård. Den kostar mycket att driva, så den finansieras delvis genom en loppis. Man lämnar sina saker i en skrubb och sedan märks grejorna upp med pris och ställs i ett uthus. Där kan man sedan handla dygnet runt och man betalar genom att lägga pengar i en sparbössa. Genialiskt! Hembygdsföreningen får in pengar, folk slänger inte fullt funktionsdugliga saker utan lämnar dem till loppisen och jag kan gå på loppis precis när andan faller på! Hur bra som helst!

Annons


4 Responses to “Några sommarfynd”

 1. Som jag brukar säga: Leve bygdegårdarna!

 2. Jag har också ett par gavlar av nättare modell som väntar på tid och inspiration.
  Min ormbunkssoffa ligger på Tradera den här veckan. Till den kom aldrig den riktiga
  lusten/tiden att färdigställa.
  Hur gör du med missfärgningarna? Väteperoxid?

  • Jag är osäker på hur jag skall göra med missfärgningarna. Om man skall använda fatet till frukt kanske varken väteperoxid eller klorin är särskilt nyttigt. Eller vad tror du?

 3. Förresten jag var inne och kollade din ormbunkssoffa på Tradera! Snygg! Synd att den inte finns på närmare håll. Då hade jag kanske lagt ett bud!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s