Mycket udda möbler

05Sep09

rsz_9379228rsz_9379321Här kommer lite udda möbler som man inte ser varje dag. Först ett helt otroligt blombord från Gustavsberg år 1897. Det är i vitglaserat flitgods och i empirestil. Det är högre än ett matbord, 86 cm och diametern är 65 cm. Men vad ska man ha det till? En samling orkideer kanske? Utropspriset speglar dess ovanlighet, 10 tkr. Till höger är ett rejält kryddskåp. Det är hela 170 cm högt. Det kanske man kan passa in i ett lantkök? Kan bli en stämningshöjare. Det ropas ut för 1500 kr. Båda möblerna bjuds ut på Stadsauktion i Stockholm 8 september.

Annons


3 Responses to “Mycket udda möbler”

  1. Kryddskåpet väcker habegär. Vi lät en snickare platsbygga en hylla i vårt kök. Huset är byggt ca 1820. Det slutade på drygt 9000 när fakturan dunsade ner i brevlådan.
    Vi kanske skulle ha väntat på det här skåpet istället?

  2. Svar: Oj oj vad många! Där jag bor är dom verkligen svåra att få tag på! Jag är minst 3 gånger på loppisar och second-hand affärer i veckan och har aldrig hittat någon. Du har inte lust att sälja någon?:P


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s