Saker jag vill ha!

25Sep09

2De här urschyssta kandelabrarna är väl inte illa?!! De är från 1800-talet och ropas ut för 2000 kr. Det är inte mycket. När man ser alla vackra och/eller roliga ljusstakar på auktion så undrar man varför man någonsin har kommit på idén att köpa nya. Det är ju så prisvärt att köpa på auktion. Ledsnar man på dem kan man förmodligen sälja dem igen! Men nya är det oftast bara att slänga eller skänka till loppis.

33Till jul vill jag ha dessa kannor av Monica Bratt på Reijmyre Glasbruk. Kul att det är samma modell i två färger. Perfekta att servera mumman ur. De ropas ut för 500 kr.

28

 

 

 

 

Till sist några oemotståndliga emaljskålar från 1950-talet tillverkade på Kockums. Den största har en diameter på 21 cm. De ser ut att vara i gott skick. Utropet är 600 kr.

Allt ropas ut på Skånes Auktionsverk den 26 september.

Annons


4 Responses to “Saker jag vill ha!”

  1. De där Erkerskålarna från Kockums är inte dumma. Underbara färgnyanser.

  2. Fina saker. Min kompis fick välja saker ur en släktings dödsbo och jag tvingade henne att välja en hel glasservis från Reijmyre i rött där just den där kannan ingår. hon var osäker på om hade plats för sakerna. Jag hävdade att hon har plats hemma hos mig. (Men den gick hon inte på). Kul att veta vem som formgivit, ska berätta det för henne.

  3. Ja så skulle jag ju säga att emalj är alltid kul! Har inte så mycket och tycker att det kan vara dyrt, men två muggar, en potta och en kaffekanna har jag. Ljustakarna var också fina, det är lyxigt att bränna av lite stearinlju istället för de gamla vanliga värmeljusen.
    Så nu är jag klar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s