Fashion

15Okt09

0685

0452På samlarauktionen med fashion på Helsingborgs Auktionsverk den 18 oktober kan man ropa i allehanda saker, bl a kläder. Priserna är inte höga och det är väl inte direkt några kläder man springer benen av sig för. Men aftonklänningen från NK 1954 är hel ok. Den ser trevlig ut! Utropet är 500 kr. Jag kan dock så väldigt lite om vintagekläder och hur mycket jag än gillar gamla grejer så är jag inte så förtjust i gamla kläder för min egen del, konstigt nog. Hemma kan jag omge mig med hur mycket gamla och begagnade grejer som helst men kläder ska helst vara nya och fräscha. I och för sig är jag också lite skeptisk mot gamla stoppade möbler. Det är inte alltid fräscht. Vad gäller kläder kan jag i och för sig förstå att man genom att köpa vintage kan få tag på extremt välsydda plagg med fantastiska kvalitéer på tygerna till en förhållandevis låg peng. Jag har faktiskt själv köpt en fantastisk svart aftonkappa med strassdetaljer. Den är från 1930-40-talet med rena filmstjärneskärningen. Den är helt otroligt cool.

Till vänster nedan finns en Chanelväska Flap bag i quiltat crèmefärgat skinn. Dustbag medföljer! Utropet är satt till hela 8000 kr. För antal år sedan köpte jag en chanelväska (av någon anledning??!!). Jag undrar om även den modellen har blivit inne igen? Jag måste konsultera något modeproffs!

Om man inte vill spöka ut sig själv så kan man köpa en Barbie i originalkartong. Dockan är klädd i Donna Karan och har en Bloomingdale´s kasse.  Utropet är 400 kr.

05090479

0503Till höger är ett snyggt pärlarmband (som passar till aftonklänningen). Det är ett 6-radigt armband med odlade sötvattenpärlor och mellanstavar med strass. Festligt. Jag gillar armband! Utropet är 1500 kr.

Högst upp i inlägget är en bild på 4 dubbla flakonger. Perfekta att ha i handväskan med parfym i. De är snygga att bara lägga brevid varandra också. Utropet är 800 kr.

Annons


One Response to “Fashion”

  1. Både klänning och armband skulle jag lätt kunna ha!
    Snygga!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s