Elme Glasbruk

04Jan10

Elme Glasbruk fanns mellan 1917-1970 och låg i närheten av Älmhult i Småland. Byggnaden är nu riven. Till vänster ser ni vasen som jag förknippar starkast med Elme. Jag har den själv. Jag köpte den för en massa år sedan på loppis för en billig peng då den ansågs vara totalt gräslig. Många snygga saker har kommit från Elme. Nedan är ett axplock. De tre snarlika vaserna tror jag kallas Ananasvaser.

 

Till höger nedan är en lampa och en skål/vas från Elme som ropas ut på Auktionskompaniet med avslut den 16 januari. Utropet är 600 kr men inget bud har inkommit ännu. Lampan ser ut att vara en omgjord vas men det är möjligt att det tillverkades lampor också. Höjden är 69 cm inkl skärm. Skålen/vasen är 29 cm hög.

Annons


5 Responses to “Elme Glasbruk”

 1. Jag har också haft den vasen. Dessutom fick ävenjag den billigt för att den ansågs gräslig.
  Visst har man tur ibland 🙂

  • Fast är den inte rätt gräslig? Jag har lite kluvna känslor just gällande den vasen. Fast jag har förstås inte gjort mig av med min.

 2. Jag är också kluven. I mitt fall tyckte jag att det var lite Hot Rod eldsflammor över designen.
  Den överlevde dock ett par motormässor för att slutligen förgylla ett hem i Finland.

 3. 4 janne

  är det någon som vet vad den kan vara värd annanasvasen


 1. 1 Auktionskompaniet « Brown Beans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s