Elektrisk julljusstake

17Dec10

Den här elektiska julljusstaken från Luma är ju bara så bra! Den kan väl vara 1950-60-tal. Även om man inte gillar julen så måste väl denna tilltala den mest minimalistiskt lagde. Det står inget i katalogtexten om att den inte skulle fungera.

Ljusstaken ropas ut av Dalarnas Auktionsbyrå den 19 december och utropspriset är blygsamma 100 kr.

Vår fina elljusstake drog sin sista suck häromdagan. Det var synd. Det var en Elflugan. Men jag fick den när den var helt ny och då hade de ärligt talat ingen vidare lösning på elektroniken. Den har alltid krånglat.

Annons


One Response to “Elektrisk julljusstake”

  1. Det finns en annons i tidningen Hem i Sverige, nr 10 1954 där denna finns med, och det står att det är en nyhet. Ljusbukett heter den och finns i fyra färger. Den bör bli dyr – knappast under tudenlappen skulle jag tro.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s