4:de advent

19Dec10

Nu närmar vi oss verkligen jul. Det går fort nu. Ljusstakar kan man inte få för mycket av i dessa tider! Bukowskis har sin julauktion idag och där kan man göra flera fynd (om man har plånbok för det).

Förstochfrämst en ensam kandelaber för tre ljus. Empire, 1800-talets första hälft. Förgylld och patinerad brons. Kvadratisk sockel med balusterformad stam med reliefdekor av akantusblad. Stående svävande sylfid uppbärande blomkrans med tre ljusarmar. Krönande flamma. Höjd 60 cm. Låter bra va?!!!! Utropspriset är därefter, 12 tkr.

Paret kandelabrar blir förstås oftast dyrare. Kandelabrarna på bilden är empire för två ljus från Nordeuropa. Förgylld och patinerad brons. Stående antikiserande kvinnofigurer uppbärande ljuspipor. Höjd 50 cm. Utropspriset är här 30-40 tkr trots omarbetningar och kompletteringar.

Det sista paret kandelabrar tre ljus är i nysilver. Nyrokoko, 1800-tal. Konande skaft på profilerad fot. Svängda bladornerade ljusarmar. Pressad dekor. Höjd 52 cm. Snygga! Utropet är 4000-6000 kr. Det tycker man låter billigt nu.

Annons


No Responses Yet to “4:de advent”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s