Leka med Arne Jacobsen?

17Jan11

Det här möblemanget blir man ju barnsligt förtjust i. Det är förstås ett dockskåpsmöblemang men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ha det framställt lite dekorativt sådär någonstans. Det är säkert fler än jag som tänker så och utropet är 1200 kr. Och då ska man beakta att Äggetfåtöljen är ganska illa tilltygad med trasigt tyg och kladd av tuschpenna på sitsen.

Det var BRIO som på 60/70-talet var så framsynta att de gjorde dockskåpsmöbler av Arne Jacobsen. Var inte det kul! Lundby gjorde något liknande typ 2005 . Återkommer till det i senare inlägg.

Soffan och den blå fåtöljen på bilden kallas Svanen och den röda fåtöljen Ägget. Vad bordet heter vet jag faktiskt inte. Allt designades för SAS Royal Hotel i Köpenhamn som stog klart 1960. Fast då i naturlig storlek.

Auktionen avslutas 18 januari på Lauritz som kallar möblemanget för ”miniatyrmöbler”. Det är mer gångbart än ordet dockskåpsmöbler om man ska tjäna de stora pengarna.

Apropå BRIO så måste jag visa en pigtittare som fortfarande tillverkas av dem.

My first reflection heter den och designades av den kända formgivaren Pia Wallén 2008. Me like. (OBS det är ingen dockskåpsmöbel).

Tillägg: Det här är en barnsak som jag tror appellerar mer till vuxna än till barn. Mina tjejer hade 100 gånger av 100 valt en rosa pigttittare med prinsessor när de var i 5-årsåldern!

Annons


7 Responses to “Leka med Arne Jacobsen?”

  1. Svanenfåtöljen hade jag i mitt dockskåp som barn. Pigtittaren skulle jag kunna tänka mig att ha själv, jättesöt!

  2. Gillar pigtittaren…finns även ett smyckeskrin i samma serie av samma formgivare…det heter My First Beauty.

  3. Det där möblemanget lär gå för kanske det dubbla. De möbler jag sett på mässor och i butik har gått på omkring 700-800 kronor styck eller till och med mer om jag minns rätt. Puh!

  4. Tack för att jag fick veta mer om Svanen och c:o! Jag hittade nämligen soffan på en loppis nyss för 20kr, oj vilket fyndpris det måste ha varit (även om den var lite nött). Nu ska jag hålla utkik efter de andra delarna i serien 🙂


  1. 1 Arne Jacobsens Svanen « Kreativiteter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s