Lucio Fontana

17Jan11

Jag är fortfarande kvar vid Auktionshuset Gomer & Andersson som har auktion 18 januari. Som sagt det är rätt många utrop och mycket är av typen bråte. Eller det var kanske lite hårt sagt, me ändå… Man blir ju då lite förvånad när ett verk av den välkände argentinske konstnären Lucio Fontana (1899-1968) dyker upp. Han hade italienska föräldrar och han verkar ha bott omväxlande i Argentina och Italien.

Det här är ett objekt i plast, signerad L.F. 128/150. Yttermått 25×20 cm. Det är svårt att med denna bild avgöra om det är något att ha. Men färgen verkar vara neonrosa vilket är coolt i sig. Det är säkert ett sent verk då jag tror att det var svårt att hitta neonfärgad plast i början av hans karriär.

Fontana finns representerad på många konstmuséer världen över och han är förstås mest känd för sina målningar med revor i. De känner ni säkert igen. Prisbilden har jag ingen aning om.

Annons


No Responses Yet to “Lucio Fontana”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s