Snygga möbler

17Jan11

Vilken jättefin stringhylla! Den här golvmodellen är awesome. 

För er som mot all förmodan inte vet så är hyllan designad av Nisse Strinning på 50-talet och finns i en mängd storlekar. Den blev så populär att det kom en massa plagiat. Jag vet inte om denna golvhylla som ropas ut på Lauritz.com är äkta vara. Men de har skrivit string och då menar de väl string. Höjden på hyllan är 181 cm och hyllplanen är förstås i teak. Auktionen avslutas 18 januari och utropet är 3000 kr. Det är inte mycket för en så fin hylla!

På nästa bild finns några mer anonyma funkisstolar. Jag gillar ju funkis och art deco som ni vet! 

Stolarna är märkta DS Stålmöbler, Malmö Sweden. De är förstås i krom med sits och ryggstöd i konstläder. Armstöd i bemålat trä. Jag har själv några gröna funkisstolar hemma men de saknar armstöd. Tyvärr!

Det fanns en mängd tillverkare på 30/40 talet av sådana här stolar. De var väldigt populära. Men de flesta är nog slängda. När kromlagret blir skadat börjar de rosta och konstlädret var nog inte så hållbart heller!

Auktionen avslutas hos Lauritz.com och utropet är modesta 1000 kr.

Här kommer två lite speciella funkisfåtöljer från 30-talet. Det är böjtästolar med flätade sitsar och ryggstöd. Jag har aldrig sett några liknande förut. Kul. Träet har den rätta patinan! De är tydligen lite slitna men ropas ut för 4000 kr på Bukowskis Market den 25 januari.

Annons


2 Responses to “Snygga möbler”

  1. Jag har en grön funkistol den som du visar i rött. Tur att jag har kvar den.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s