Efterlysning orange Kedelv

28Mar11

Min gudmors man är från gammal glasblåsarsläkt i Flygsfors och han har säkert Sveriges största samling av Flygsforsglas. Till saken hör att min gudmor inte gillar färgen orange så jag har fått två glasföremål som visserligen inte är signerade utan bara etikettmärkta Flygsfors, så de är förmodligen gjorda efter att Paul Kedelv slutade på glasbruket. Det är ett sk hundben, en vas som är ca 45 cm hög och en skål som är 19 cm hög. Jag tycker de är lite roliga och att de passar fint till Baertlinglitografin. Men jag skulle vilja ha tag på ett tredje föremål i samma stil (och färg) för att det ska kännas mer som en grupp. Det måste inte heller vara signerat men det vore kul om det vore det. Om ni råkar se nåt sånt nån gång kan ni ju höra av er.

På bordet ligger också våra favorit glasunderlägg från Laurids Lönborg Denmark. De är i teak och de färgade inläggen är förmodligen linoleum. Kan jag också tänka mig fler av!

Annons


5 Responses to “Efterlysning orange Kedelv”

  1. Sjukt snygga underlägg! Hoppas du får tag i fler!

  2. Helt underbara vaser, så vackra vilken färg. Underläggen likaså.

  3. Håller med om att underläggen var läckra! Baertlingliton var verkligen inte dum den heller, men jag tycker att den förtjänar en passepartout och större ram.

  4. 5 Linda

    Vasen och skålen var förvisso fina, men litografin var det första jag såg! Så snygg! Blir lite 3D-känsla med de här enkla geometriska formerna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s