Juldukarnas Rolls Royce

16Dec12

Döm om min förvåning när jag städade lite i ”linneskåpet” igår. Då hittade jag den här godbiten. Julköping som formgavs av Kajsa Nordström 1957. Det måste vara den snyggaste julduken alla kategorier. Den inhandlades en gång i tiden av min mycket förutseende mormor. Behövs nog lite strykning dock…..

Bild 007 Bild 008 Bild 009 Bild 010

Den är otroligt snygg. Ni som följer bloggen vet att min mycket förutseende mormor även köpte Tomteparaden av Jerry Roupe. Den är också i min ägo och är väl något av julbonadernas Rolls Royce.

bild-001

Om man inte har väggar som det går att sätta nålar i hur ska man då sätta upp den? Några tips någon?

Bild 011Hittade även en annan av mormors juldukar. Av god kvalitet men omärkt. Någon som vet vad det kan vara?

Bild 001

Var för övrigt på Myrorna i Hjorthagen igår för att lämna saker. Men det är omöjligt att bara lämna eller hur 🙂 De hade hur mycket julsaker som helst. Och det var halva priset. Ingen av ovanstående föremål kostade över 2,50 kr. Men ni förstår att det tog ett tag att rota fram dessa småsaker i detta enorma utbud!

Bild 046

Kan inte låta bli gamla tomtar! Denna tycker jag var ett riktigt kap med sin röda lilla näsa! Andas 20-tal tycker jag. Kommer säkert visa bild på tomtesamlingen senare!

Bild 013Medan jag for runt och letade lyckades min dotter Hilda hitta denna EP med Titti och Alice Babs. En klassiker! Den ska hon ha som julprydnad. Sin mammas dotter! Ibland i alla fall, hon gillar mest nya saker 😉

Annons


6 Responses to “Juldukarnas Rolls Royce”

  1. Jag gjorde någon köpare riktigt glad har jag förstått då jag sålde ”Julköping” allt för billigt efter att sett nu hur efterfrågad den är och för vilka priser den gått för på Tradera. Själv så gillar jag tomteparaden och skulle gärna ha en sådan här hemma.

  2. Grattis till fin fina dukar! Och trevlig advent!

  3. Ni kanske kan trä en tråd genom fållen på Tomteparaden (om det finns någon fåll?), en liten ögla på var sida och spika fast med 2 små nubb ”utanför” bonaden ? 🙂

  4. eller bakom glas och ram?!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s