Utrop snart

03Apr11

Det är stadsauktion på Stockholms Auktionsverk 4-5 april. Hittade inte mycket skoj där. Här är iallafall två möbler av den intalienske designern Cesare Lacca.

Det är två möbler från 50-talet och de är i glas och mässing. De är ganska typiska för hans stil och jag har googlat för att hitta mer om info om honom men det verkar inte lätt. Man måste antagligen in på någon italiensk sajt. Jag hittade ingen info i någon av mina böcker om inredningsdesign heller. Så det var snopet.

Serveringsvagnen ropas ut för 4000 kr och det lilla tidningsbordet för 2000 kr (där saknas den nedre glasskivan). Får se vad de går för. Förra stadsauktionen visade jag ett italiensk skrivbord i plast med utropet 5000 kr. Det gick sedemera för 135 tkr! Viss skillnad. Se inlägget här.

Metropol har auktion 4 april. Där hittade jag följande två ok grejer.

Först en gryta av Timo Sarpaneva (1926-2006) i emaljerad gjutjärn med teakhandtag. Handtaget kan lossas och användas för att lyfta på locket med. Han formgav den 1959 och den kom i produktion 1960. Grytan har visserligen emaljskador men lyser upp vilket kök som helst.  Högsta bud just nu är 300 kr. 

Nästa föremål är ett ytterfoder formgivet av Arthur Percy 1945. Det är stämplat U, vilket jag utgår ifrån är Upsala-Ekeby. Eller? Höjden är 16 cm och högsta bud just nu är 100 kr.

Annons


No Responses Yet to “Utrop snart”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s