Björnssons

02Jun11

Björnssons Auktionskammare i Lund har auktion den 4 juni. Jag hittade faktiskt inget jag gick igång på men här är iallafall några retroprylar.

Först en 40 cm hög golvvas från Upsala-Ekeby. Det ser ut som en Anna Lisa Thomson tycker jag. Den har tydligen några nagg dock. Färgen och glasyren ser ju härlig ut! Utrop 150 kr. Kan den ju vara värd!

Sex kaffekoppar med fyra fat och sex assietter i serien Mon Amie ropas ut för 300 kr. Bra pris för er som råkar ha 2 kaffefat hemma. Serien designades av Marianne Westman för Rörstrand och är en av Sveriges mest populära.

Vidare ropas ett parti syltburkar och en skärbräda ut från Arabia för 250 kr. Också ett fynd för er som råkar ha lock hemma.

För er som gillar industrilooken kanske ska satsa på en tratt. Det är väl en gammal högtalare av något slag. Designen är ju jättefin. Utrop 150 kr.

Själv har jag nyligen ropat in en lampa som jag trodde skulle passa fint i sovrummet på landet. Men hållaren var inte som jag trodde i mässing utan i koppar. Så den fick ta plats i gästrummet. Nu säger min mamma att hon har precis en sån lampa som vi vill ha som vi kan få. Det kunde hon väl kläckt ur sig tidigare! 😉

Annons


3 Responses to “Björnssons”

 1. 1 Linda

  Golvvasen var inte dum! Synd att jag inte kan åka ner och kika på den, man vill ju gärna veta var de små naggen sitter… Annars hade jag nog kunnat tänka mig att buda på den!

 2. 3 monica lindström

  Hej Ulrika!
  Erbjöd dig lampan för några år sedan, men då ville du ej ha den.
  Kramar fråm Monica.
  Ps. Tar med lampan till midsommar. Ds,


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s