Finska serviser

09Jul11

Auktionshuset i Solna håller auktion den 10 juli, dvs imorgon. Här är lite serviser. Först i finsk design.


Här är ett parti med diverse glas i 29 delar från Arabia och Iittala. Det är bl a Kekkerit, Ultima Thule och Kastehelmi. Förr hade jag lite svårt för designen men nu tycker jag plötsligt att de är jättesnygga. Inga bud är lagda än men startbud är 300 kr.

Vill man bara ha assietter Kastehelmi så går det också bra. De är designade  av Oiva Toikka. Det står att de kommer från Arabia men på bloggen Precis en sån utreds var de verkligen tillverkades. Först 11 st med diametern 17 cm. Startpris 300 kr. Inga bud lagda. De andra är 8 st med diametern 14 cm. Där är heller inga bud lagda men startbud är 200 kr.

Till sist ett fat ur serien Valencia av Ulla Procopé för Arabia. Diametern är 35,5 cm. Där är buden redan uppe i 1300 kr. Föremål ur denna serie blir alltid dyra. Är det någon som vet varför??? Fast snyggt är det ju, fatet.

Annons


4 Responses to “Finska serviser”

  1. 1 Kerstin

    Valencia är mina föräldrars finservis, som jag är uppvuxen med. Den tillverkades åtminstone till slutet av 80-talet, och den var som nyproducerad väldigt dyr. Kanske många som vill komplettera sina serviser?

  2. 3 Sussi

    Kanske det att den är handmålad har med saken att göra?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s