Norrköpings auktionsverk

12Jul11

Kollade lite på Norrköpings Auktionsverks webbauktion. De har stängt till den 25 juli. Det var inte mycket att hurra för.

Det enda som var lite kul var dessa skolplanscher som har ett visst dekorativt värde. De ropas ut för 300 kr.

När vi ändå är inne på skolan så kan jag också visa en skolsparbössa från Sparbanken. Sparade verkligen eleverna pengar i skolan på 50-talet? Utrop 300 kr.

Om man inte har något att göra en måndagkväll kl 22 så kan man titta på Auction Kings på Discovery Channel. Alltså jag menar om man absolut inte har något bättre för sig. 😉 Så här skriver Discovery:

Vår serie ”Auction Kings” följer auktionshusägaren Paul Brown och hans team på Gallery 63 i Atlanta när de letar upp och säljer Amerikas mest ovanliga rariteter. Tillsammans gräver de fram en rad skatter, från vampyrjägarkit från 1800-talet och fossiliserade dinosaurietänder till meteoriter, signerade gitarrer och juvelinfattade guldpennor. Följ med in i en värld av unika och tidlösa föremål som väcker historiska ögonblick till liv och se när Paul och hans engagerade team förbereder sig för auktionerna. ”Auction Kings” ger en fängslande inblick i den gamla auktionstraditionen och tar oss med på en fascinerande resa från det att föremålen hittas till att de säljs på auktion.

Det låter bra men är inte Sotheby´s precis. Mycket underligt program. Det är nog Auction King himself som har gjort det.

Annons


6 Responses to “Norrköpings auktionsverk”

 1. 1 IA

  Jag började skolan 1959 och vi sparade pengar i en sådan dom första skolåren. Fast jag gick ju i skolan på landet förstårs 🙂

 2. 3 monica lindström

  Hej Ulrika!
  Jag sparade i en sådan klass-sparbössa i slutet av 40-talet och början av 50-talet. Den var av trä och mycket vackrare, tycker jag.
  Kram från Monica och även Tore.

 3. 5 IA

  Det var själva sparandet som var grejen man skulle lära sig att spara till saker. Tidningen Lyckoslanten som man fick från Sparbanken hade serien Spara och Slösa t.ex.

  Pengarna tja det var till att få en krona (tror faktiskt att det inte var mer än så kanske ibland bara någon 25 öring) hemifrån detta var ett personligt sparande. Kommer inte ihåg hur ofta vi hade med en peng till skolan och inte hur ofta tömmde sparbössan/lådan.

  Ni andra som minns – var det kanske så att det kom någon från Sparbanken och tömmde lådan!? För sedan så sattes ju dessa pengar in på vår egen sparbanksbok där dom skulle stå och växa till sig med ränta.

  Tja det var tider det blir nostalgisk och ser skolavslutning och sommarlov i ett rosa skimmer …

  Hm men jag undrar hur det var med detta sparandet ute på landet för barnen som kom från familjer med stor barnaskara (det fanns många sådana) och som faktiskt var fattiga. Jag minns inte hur det var med detta – förmodar att vi som kunde lägga en krona inte funderade över det – vi visste ju hur det var och så var det inge mer med det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s