1953 års bästa mat

14Jul11

Är den inte härlig?! Den lilla rätten-Prisbelönt mat-Råd om form och fat. Med en så glad husmor blir man ju sugen på att sätta igång omedelbart i köket. Folk har helt enkelt skickat in sina bästa recept till FiB som har sammanställt den fina kokboken.

Recepten känns kanske inte helt lockande eller vad sägs om pepparrotsmakaroner, mörtbiff, prinskorv i frityrdeg eller varm sandwich med njure? På 50 år har smaken förändrats kan man säga.

Boken innehåller dessutom råd kring formar. Exempelvis Gefyr, Frisco och Koka.

Hittade den igår på loppis för 5 kr. Fin present till min man som samlar på kokböcker! Han blir säkert jätteglad 😉

Annonser


3 Responses to “1953 års bästa mat”

  1. 1 Jess

    Intressant hur något som matlagning kan förändras så mycket. Inte ett spår av wok, sushi, taco, pizza mm antar jag 😉

    Riktigt häftigt att se bilderna på formarna.
    GRATTIS till ett fint och intressant fynd.

  2. Ja rätterna lät inge vidare, men boken var söt! 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s