Besök på Stadsauktion

31Okt11

Gjorde igår ett besök på Stadsauktion i Frihamnen i Stockholm. De har ju börjat med nätauktioner och har sina lokaler öppna 7 dagar i veckan. Men retrointresserade göre sig icke besvär. De vänder sig till en helt annan, mer konservativ kundkategori. Ganska trist utbud faktiskt.

En av de piggare föremålen. Barbröstad kvinna hänger tvätt, typ. Ett Gustavsbergsfat av Stig Lindberg i serien Grazia (silver på vitt). Diametern är närmare 35 cm och högsta bud just nu 450 kr (5 nov).

Stig Lindbergs häst är ju alltid gångbar. Det här är den lilla varianten med en längd på 16 cm. Nån har bjudit 1800 kr (2 nov).

Bernard Buffet gillar jag. Och den här tavlan är fin men vad beskrivningen egentligen betyder har jag svårt att lista ut!

BUFFET, Bernard (Frankrike, född 1928) efter, stilleben, 1964, signerad Bernard Buffet, färglitografi utförd av Charles Sorlier, 56×42,5 cm

Någon har iallafall bjudit 1400 kr för mästerverket (1 nov).

Efter Stadsauktion gjorde jag några ärenden på Åhléns och de har ju hakat på retrotrenden. Särskilt vinstället Vira för 149 kr tror jag blir en given julklapp för retrofans. Själv har jag tyvärr inte plats för ett!

De har fler varor i ”string”serien Vira som brödkorgar, servettställ, melittahållare etc.

Annons


2 Responses to “Besök på Stadsauktion”

  1. Tavlan var riktigt snygg! men vadå, har någon annan utfört litografin men i hans namn…??!! knepigt… Vinstället var fint!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s