Erik Höglund

04Feb11

Erik Höglund är inte min favorit men ibland är det ju lite kul. Den första ljusstaken hade vi som adventsljusstake när jag var liten men när jag frågade nu så hade mamma givit bort den. Inte så smart. Utropet är 800 kr vilket priset säkert kommer att bli innan auktionen är slut den 5 februari på Bukowskis Market.

Den andra ljusstaken är mycket karaktäristisk för Höglund. Den ropas ut för 1000 kr (priset kommer att bli högre). Finns på Auktionshuset i Solna 6 februari.

Ett parti Erik Höglund glas ropas ut på Kolonn den 6 februari för 600 kr. För typ 20 år sedan kunde man köpa sådana här små askfat av Höglund i olika färger för 1-5 kr st på loppisar. Ingen köpte ändå. Inte jag heller.

Glaset brevid ropas ut på Auktionshuset i Solna den 6 februari. Gultonad skål på mörk kropp och ofärgad fot. Under fot signerad ”E HÖGLUND CHIBRISKA -92”. Höjden är 18 cm och diametern 15 cm. Utrop 100 kr.

Till sist en skulptur av en puma i klarglas, monterad i svärtad järnställning. Höjden är 25 cm. Den ropas ut på Bukowskis Market med avslut 8 februari, Utropet är 1000 kr men den lär bli dyrare.

Höglund (1932-98) var verksam som formgivare vid Boda Glasbruk mellan 1953 och 1973. Föremålen ovan är sannolikt från den perioden!

Annons


2 Responses to “Erik Höglund”

  1. 1 Gunnar Nilsson

    Lustigt att två av de saker du gillar av Erik Höglund inte är designade av Erik Höglund. Jag tänker på de båda fyrarmade ljusstakarna som du tidigare har gett lovord åt. Idag vet du nog att Gunnar Ander på Ystad Metall har designat dem. Den adventsljusstake med ”stjärnhängen” som din mamma gav bort sätter du också Erik Höglund på. Tror din mamma gjorde rätt. Bukowski är som vanligt ute o cyklar. Hur kan dom tro att Erik Höglund gjorde stjärnhängen. Okunnigt värre, men tyvärr som vanligt när de snobbiga o okunniga ungdomarna på Booookowskiii ska värdera.. Ingen vet vem som gjurt dom, men Nybro är ett hett tips.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s