Julpyntsfynd

06Nov11

Lydde Eli på Femtiotalsjakten och begav mig till Second Half i Älmsta som snart ska stänga igen. Rea på allt.

Naturligtvis var det mesta utplockat men lyckades ändå fynda lite bra-och-ha-saker till jul till en mycket rimlig peng.

Pappaffischen från MC (Mjölkcentralen, numera Arla) har absolut ett dekorativt värde. Jag älskar förpackningar och reklam med julmotiv. Snart finns inga traditionella julprydnader hemma hos oss. Bara sånt här! Men det blir julkänsla ändå. Barnen har i alla fall inte klagat. Än så länge…… Vem vet vad de kommer att säga till sin shrink om typ 20 år.

Har inget speciellt samlarområde men tomteblossförpackningar är faktiskt något jag samlar på. Kommer att visa den lilla samlingen här på bloggen framåt jul. Gissa om jag blev glad då jag fick denna fina kartong på köpet idag.

Fina flugsvampar att sätta i granen kan också vara bra att ha. Äldre julgranskulor är också ett samlarområde. Men de måste vara till överkomligt pris, dvs under tian typ.

Godisburken från min barndom. Marabous Twist är ett måste till jul.

En oanvänd julgransmatta tryckt på juteväv i lysande retrostil!

Den här bonaden heter Party och passar kanske bättre till nyår. Hur kul kan det bli? Allt roligt man kan tänka sig på en och samma bild 🙂 Hellinne från Irland.

En mer seriös julklapp blev det också till min mamma. En vas signerad Gunnar Nylund från Rörstrand. Den är grön (syns dåligt på bilden). Den inhandlades i en kuriosabod närmare Grisslehamn och den kostade en del. Men hon blir nog nöjd eftersom hon var med och valde den 😉 Fattas bara annat!

Annons


7 Responses to “Julpyntsfynd”

  1. Åh, visst är det supermys att snart får vi börja pynta jul igen. Reklamen för MC var ju bara så fin Även flugsvamparna va söta.

  2. Kul att du hittade saker i Älmsta! Nyårsduken var poppig!

  3. Den där burken från Marabou är riktigt fin. Synd att man koncentrerade sig på innehållet och gjorde sig av med burken när man var mindre…

  4. Twistburken triggade ett allvarligt nostalgianfall hos mig. Underbar!

  5. Reklamskylten från MC var riktigt vacker tycker jag! Och visst börjar man längta efter jul nu när det är så mörkt ute…

  6. Burken….så nostalgisk…vore kul om du kom på retromässan på lördag. Bloggfika kl 13.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s