Urban inredning

31Jan12

Tunnelbana är väl något som är extremt urbant?! Många är fascinerade av design och formspråket kring våra kära tunnelbanor och andra transportmedel. Detta har London Transport Museum förstått och har en jättestor webbshop med allt mellan himmel och jord.

De säljer t.o.m. demonterade bagagehyllor från utrangerade tåg. Mycket smart idé. London Transport Museum has rescued a limited number of original 1960s luggage racks from decommissioned Metropolitan Line trains. They will be available to buy online or at the Museum’s Covent Garden shop from March 2012.

Bagagehyllorna, som är en välkänd syn för Londonbor, finns i 3 storlekar, Priset ligger mellan £150-250.

Annars blev jag jättesugen på att köpa det här duschdraperiet. £31.99.Den här biljettkudden är ju också väldigt snygg! £35.

Här är en affisch som jag själv köpte på museet i London för över 20 år sedan. Gillar den fortfarande. £9.95.

När ska SL komma på att göra nåt sånt här? Spårvägsmuseet i Stockholm är ju ett skämt i jämförelse. Det måste ju finnas en enorm skatt i SL:s arkiv att hämta idéer från. Skäms!

Annons


2 Responses to “Urban inredning”

  1. Jag har ens aldrig varit på spårvägsmuseet. Men går definitivt igång på denna typ av prylar! Kanske en mailbombning av spårvägsmuseet kan hjälpa 🙂

  2. jag hade gärna haft ett par stolar/tågsäten som de du visade överst där. kunde passat i hallen där man sitter och tar på/av skorna! har inte varit på spårvägsmuséet, har alltid varit på väg men inte kommit loss.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s