Mer än loppis…….

26Feb12

Kollade vad jag skulle kunna tänka mig i Gomér & Anderssons webkatalog. De har auktion 28-29 februari.

Till höger är ett fat från Upsala-Ekeby i design av Ingrid Atterberg. Vinga kallas det. Utrop 300 kr. Fast fat har man ju en del…..

Andra fat, tallrikar närmare bestämt är mer användbara. Dessa skulle jag absolut vilja ha på landet! Det vore grymt. Ett dussin mattallrikar och lika många assietter. Utrop 2000 kr. Det är servisen My Garden (märkligt namn!) av Marianne Westman för Rörstrand.Snygg Ögonkakaoburk! Vill ha! Utrop 300 kr (obs den ingår i ett parti plåtburkar).

Vasen bredvid ser sober ut. Den är från Arabia. Den är från 1936 och av Kurt Ekholm. Höjden är 14 cm. Utrop 300 kr.

Jättesnygg burk med hästar. Från Upsala-Ekeby/Gefle. Vem som formgivit den vet jag inte. Utrop 300 kr.

Tuff ströare som Signe Persson-Melin tog fram till Helsingborgsutställningen 1955, H55. SSA betyder Svenska Sockerfabriks Aktiebolaget för er som inte vet det. Numera ägt av Danisco. Utrop 300 kr.

Till sist en snygg vas/flaska. Den är av den kända finska formgivaren Nanny Still för glasbruket Riihimäen Lasi.  Utrop 500 kr.

Annons


6 Responses to “Mer än loppis…….”

 1. My Garden är nog inte så märkligt som det låter, de flesta delarna har ju grönsaker som motiv, bara tallrikarna och nån gryta har fiskar som motiv 🙂

  Jag har en sån lägre Gefle-burk med hästar på, tvärr är den sprucken efter en krasch i golvet…den är min favoritdekor på burkarna tror jag!

 2. Inte helt otippat skulle vi också vilja lägga vantarna på My Garden. Men fasen vad de alltid skall kosta så mycket. Vi har ju hela serien bortsett från just tallrikarna.

 3. My Garden får mig att önska att jag hade en liten sommarstuga på klipporna vid havet. Så fina!

  Burken med hästdekor har jag aldrig sett men den var hur fin som helst. Skulle få stå i barnrum här hos mig vilken dag som helst.

 4. My Garden hade man inte tackat nej till men de har ju en tendens att bli vansinnigt dyra…
  Gefleburken med hästarna såg jag på Myrorna för ett tag sen med det rätta locket i gult porslin till. Den kostade 350 kr där vilket jag tyckte var alldeles för dyrt men nu ångrar jag nästan att jag inte köpte den. (Varför är det alltid så att man ångrar det man inte köpte?)

 5. my garden tycker jag är vansinnigt läcker, hittade en trave på loppis som jag trodde att jag skulle fynda otroligt nog, men säljaren visste vad det var för något och ville ha 200kr/st för tallrikarna.. morr.

 6. Håller med de övriga. My Garden, så snyggt. den sista vasen har jag något liknande det står ett sign nummer i botten, kanske kommer den från samma glasbruk. Ska försöka visa den vid tillfälle.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s