Inredning från Auctionet

01Mar12

Här kommer några utrop från Auctionet som är gamla Kolonn i Sundbyberg. De har numera rullande nätauktioner. Deras ambition är att knyta till sig fler auktionshus i Sverige och bli större. Här är några smakprov på några retroutrop.

Först kommer den käre gamle Stig L. Denna kombinerade vas/ljusstake i fajans är inte dum eller hur? Buden är uppe i 1700 kr och auktionen avslutas 3 mars.Vidare en färglitografi av Lennart Rodhe från 1975. Den är numrerad och signerad och auktionen avslutas 6 mars. Ingen har lagt bud men man förväntar sig 800 kr. Det kan den väl vara värd?!Någonstans att sitta behöver man väl. En sådan här soffa skulle jag gärna ha men jag är inte säker på att familjen är med på noterna. Jag kanske ska fråga! En svart lädersoffa från 1960-talet. Buden är uppe i 1900 kr och auktionen avslutas 5 mars.Snygg glasvas av min favoritglasformgivare Mona Morales-Schildt. Den är i nya trendfärgen brunt. Man ska passa på att köpa den ny innan alla andra har fattat det också. Att brunt är hetaste färgen alltså. Vasen är från Kosta och högsta bud är 300 kr (9 mars).En lampa från Ikea! Snygg. Den heter Tyfon och är från 1976. Auktionen avslutas 7 mars men ingen har bjudit än.Till sist en Diavox-telefon i valnöt. Den är designad 1975 av Carl-Arne Breger för LM Ericsson som deras första standardknapptelefon.  Den gjordes i plast men man tog även fram en lyxserie i ädelträ för direktörer och andra som ville ha en delvis hantverksmässigt gjord produkt. Auktionen avslutas 14 mars och inga bud är lagda. Kan bli en klassiker! Tänk på det.

Annons


6 Responses to “Inredning från Auctionet”

 1. 1 form55

  Jag har ju en sådan lito av Rodhe. Gav 400 kr för min på loppis.

 2. 3 Linda

  Diavoxen i valnöt var ju riktigt trevlig! 🙂

 3. diavoxen var ju läcker! den skulle jag faktiskt kunna ha här i det annars femtiotalspräglade hemmet..

 4. 5 Eli

  Diavoxen var ju underbar som tidsmarkör. Jag ser framför mig 70-talsdirre i brun kostym och beige nylonskjorta. Har själv två Dialog, en knallrosa och en guld – några till så kan det bli ett kul blickfång på bordet på Antikvärldens dag i höst, tänkte jag.

 5. Den svarta soffan var ju superhärlig!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s