Gårdsloppis

01Jul12

Här i Roslagen har det varit en loppistung helg. Satsade bara på en enda. Den närmaste. Det visade sig vara en äkta gårdsloppis i Ortalalund. Och alla antikhandlade lyste med sin frånvaro eftersom det pågick så mycket annat samtidigt. Det var länge sedan det var så kul att gå på loppis.

Inte så jättemycket retro på loppisen men ni som följt min blogg känner till min hemliga faiblesse för äldre föremål till mitt landställe. Så hittar man inte det ena så kan man kanske hitta den andra.

Dessa härliga solstolar föll i god jord hos mina tvillingtjejer. Stolarna är nämligen i barnmodell. Men så snygga! Ett fynd.

En praktisk båtshake är ju alltid bra att ha! Eller jag tror det är en båtshake iallafall! Rätta mig om jag har fel.

En skål i uranglas och ett fynd min dotter Edith gjorde. Hon börjar få koll på grejerna. Det känns tryggt. Det är en liten gräddkanna i serien Vieneta från Gullaskruf. Inköptes till den facila priset av 1 kr. Den är så liten att vi kom på att hon kunde ha den till ett värmeljus i jul.

En väldigt fin stol. Bara lite maskstungen 🙂  Passar väldigt bra i vårt ”Skansenhus”.

Så här ser den ut på plats!

En praktisk låda 🙂

En originalförpackning till elektrisk julljusstake. Svensk tillverkning. Svårt att stå emot.

Så här ser den ut! Gillar den skarpt. Det är bara ett problem. Hela ljusen är lampor. Säljaren påstod att sådana fortfarande säljs. Är det verkligen så? Någon som vet? Visar här hur lamporna ser ut.

Kan det verkligen finnas att köpa?

Men hursomhelst allt ovan kostade tillsammans under 100-lappen så jag kommer inte gå under om ljusstaken bara är att kasta. Som sagt en riktigt bra loppis!

Annons


9 Responses to “Gårdsloppis”

  1. Solstolarna helt underbara dom hade jag också slagit till på om jag kommit över dom. Grattis till din medverkan i Retro!

  2. Såg dig i Retro. Kul 🙂 Min dotter Edith är också loppisindoktrinerad. 2 år och går redan och vänder på porslinet, precis som mamma haha! Jättefina inköp förresten.

  3. 5 AL

    Skålen i uranglas kommer från Elme glasbruk, en 30-talsserie som heter ”Triumf”

  4. jättefina ich billiga fynd. Grattis!

  5. 8 Betty

    Jo visst finns det sådana lampor att köpa fortfarande, både i elaffären och på coop tror jag (jag har en exakt likadan adventsljusstake!), fast utan kartong och med mässingsmanchetter, rätt snyggt faktiskt, nåt att leta efter på nästa loppis?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s