Ännu en tur på Norrskedika bakluckeloppis

21Jul12

Var på Norrskedika i Roslagen igen. Vaknade vid 7 av att det hällregnade så vi beslutade oss för att somna om. Vid 8 började det dock spricka upp så vi gjorde oss i ordning och drog iväg ändå tillsammans med några kompisar. Det blev faktiskt ganska soligt men temperaturen var typ 13 grader. Inte så varmt alltså. Nästan lika många säljare som vanligt men inga riktiga höjdargrejer. Tyvärr. Hittade mina grejer mer eller mindre i fyndlådor.

Grejer med text på. Inte oväntat hamnade de i min kasse. Kan inte motstå när det är skrivet något på…..En femma stycket. Koppen i mitten från Stockholmsutställningen 1897 tillverkad på Rörstrand var en stund ett riktigt fynd ända till jag själv lyckades slå ur en flisa på den. Lätt fånget, lätt förgånget….

Dottern som köpte blyertspennor idag tog genast hand om senapsburken. Inte illa 🙂

Tre krukor. En Plantina från Gustavsberg och två äldre likadana från Upsala-Ekeby, eller? Någon som vet?.

Tre bra kokböcker. Snygga iallafall. De är från 1934 och 1941. Tycker inte att varken bakning eller konservering har åldrats så väldigt mycket som annan matlagning.

Baksidorna är minst lika snygga som framsidorna!

Sedan drog vi till Öregrund för lunch! Det är ett löjligt pittoreskt fiskesamhälle vid Östersjöns kust.

Där hittade vi Nostalgi-hörnet, öppen på sommarhelger!

Ligger på sluten av Strandgatan eller Rådhusgatan nere vid vattnet. Kommer ej ihåg vilken. De hade en hel del retroprylar faktiskt. Kul att titta på. Min kompis Helena köpte en Festivo-ljusstake i en storlek hon inte hade.

För övrigt vill jag bara påminna om att det är sista dagen för sommaren stora tävling imorgon söndag! Skålen är inpackad och klar för en resa till en lycklig vinnare. Obs lite mer emballage ska på först. Lugn:-)

Annons


2 Responses to “Ännu en tur på Norrskedika bakluckeloppis”

  1. Men, åh! Då missade vi varann! Jag var också där, i flera timmar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s