Orrefors no more

03Okt12

Inte helt oväntat ska Orrefors läggas ner om ingen penningstark räddande ängel dyker upp. Tycker nog inte de har lyckats ”hitta rätt” de senaste åren. Tyvärr. Det är ju en enorm kunskap om glastillverkning som förmodligen bara kommer att försvinna.

Det här är väl själva signumet för Orrefors. Skålen Sofiero i design av Gunnar Cyrén. Inte kul. Ropas ut 11 okt på Bukowskis Market men ingen har bjudit än. Utrop hela 1500 kr.

Men mycket fint har kommit från Orrefors också! Här är två exempel:

Snygg arielvas, sannolikt Ingeborg Lundin enligt katalogen. Det är ganska troligt tycker jag. Högsta bud just nu 1200 kr och auktionen avslutas 7 oktober på Stadsauktion i Stockholm.

Ursnygga skålen Ravenna signerad  Sven Palmqvist. Finns i fler storlekar o former. Auktionen avslutas 7 oktober på Bukowskis Market och högsta bud just nu är 2200 kr.

Det känns ju inte som om glas är särskilt inne just nu. I alla fall inte som keramik och porslin. Kommer glas få en renässans nu när glasbruken läggs ner ett efter ett? Vad tror ni? Klart att någon gång kommer en hype men när? Någon som vågar sig på en gissning?

Annons


One Response to “Orrefors no more”

  1. Såg repotaget om att Orrefors trol läggs ner…verkligen tråkigt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s