Plåtburkar är….

03Jun13

…alltid trevligt. Tycker de allra flesta. Och dessutom prakitska. Bloggaren Eli på Femtiotalsjakten har utmanat oss andra retrobloggare att lägga ut våra finaste plåtburkar. Här kommer några i Del 1. Del 2 kommer når jag är på landet 🙂

IMG_4001

Här är favoritburken. Sibyllans Kaffe. En burk från 1956 från deras 40 års jubileum. Sibyllans Kaffe finns fortfarande kvar och ligger förstås på Sibyllegatan. När de mal sitt kaffe så lägger sig en härlig doft över stadsdelen. Bor inte så långt därifrån. Burken köpte jag för länge sedan på en loppis söder om stan.

IMG_3995Snygg 50-tals burk som min dotter Hilda äger.
IMG_3996
Klassisk burk som alla hade hemma på 70-talet. Zoegas kaffe fyllde 90 år 1976. Kunde inte motstå att köpa den för 25 kr för nåt år sedan. Lite skräckblandad förtjusning.
IMG_3998
En annan favvoburk i rätta funkisfärgerna. Drak Thé från James Lundgren & Co, Göteborg.

IMG_4004Också en klassiker för alla oss som var unga på 70-talet. Twist från Marabou i trevlig burk. Mums tyckte man då.
IMG_4005
Det här är ju inte plåtburkar i den meningen att de har lock. Det är helt enkelt gamla kaffeburkar som tjänar som ytterkrukor i barnens rum.
IMG_4006
Här är en riktig burk. Stor också. Ca 25 cm hög. Kalmar Bon-Bon har väl dock ingen hört talas om?!
IMG_3990
Här är ju inte heller burkar utan askar. Lite fusk. Men ack så praktiska till nålar och annat småplock.
IMG_3992

Vad kommer nå nästa generation loppisfyndare leta efter? Kanske sådana här teburkar från det kända stora varuhuset som endast behöver antyda sin logga och alla vet vad det är!

Annons


5 Responses to “Plåtburkar är….”

  1. 1 Gila

    Har en del plåtburkar men inte hunnit göra inlägg. På Täby bakluckeloppis lördag 8 juni kommer jag sälja av en dela av dem….kommer du dit?

    • Nej tror inte jag kan få familjen med på att vi ska åka från landet tidigare. Annars har man ju en hel del som skulle behövas säljas av själv!

  2. Finfina burkar minsann! 🙂

  3. Jättefina burkar. ska se om jag hinner lägga ut några, har en hel del.

  4. Hej…ramlade in här via st Olofs blogg. Vilka fina plåtburkar du har och så många som jag inte ens sett någon gång. Med stor passion för plåtburkar gjorde jag också ett blogginlägg om mina då för ett tag sen 🙂 hälsningar Sara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s