Puttrig Tv

04Jan15

1ART_MainBrittiska Antiques Roadshow känner väl de flesta till. Det programmet slår svenska Antikrundan (samma koncept) med hästlängder. Fantastisk kunskap, lysande berättarförmåga samt spännande föremål.

Har just hittat till en annan brittisk programserie, Antiques Road Trip. Iden bygger på att två antikhandlare får 200 £ vardera att spendera i antikaffärer. Den av dem som lyckas göra bäst antikklipp vinner! För att kunna kora vinnaren så avslutas varje avsnitt med en auktion. Det är bara så småputtrigt som en engelsk serie kan vara med två gnabbande antikhandlare som åker runt i en veteranbil på den vackra brittiska landsbygden.

Man blir liksom själv sugen på att bila runt i Storbritannien och söka upp antikaffärer. Svenska dito är ganska bleka i jämförelse. Priserna verkar inte överdrivna heller. Har dock inte sett så mycket retro än men det kanske kommer!

Det ska också noteras att dessa proffs, trots skamlöst prutande, har svårt att tjäna storkovan på sina fynd.

6173282-largeSerien finns på TV3Play och på Viaplay (utan reklam) och förstås på BBC.  Första avsnittet kom 2010 och man är nu inne på tionde säsongen.

Annons


2 Responses to “Puttrig Tv”

  1. 1 Eva Solid

    Hej!

    Ett favoritprogram som dessutom går på TV8 varje vardagskväll vid ca 18.00.

    Med vänliga hälsningar från Eva Solid


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s