Art deco vas

26Jun08

Art deco börjar nog bli lite inne. Nu kallas allt möjligt ”art deco”. Och det stämmer säkert men förut kallades det 1920-tal eller så. Stilen art deco kom ursprungligen från Frankrike ”Art Decoratif” men det var amerikanerna som anammade stilen i full skala i början av 1900-talet. Därav det något ofranska uttalet på ”art deco”. Empire State building och Chrysler building i New York är klara art deco byggnader. Och fortfarande så häftiga! Art deco i USA var ofta mycket påkostat och lyxigt och det ansågs länge som bara löjligt nyrikt. Okej, men här är en vas i brons som sägs vara art deco. Den ropas ut för 1000 kr (Ingelmarks 28 juni).No Responses Yet to “Art deco vas”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s