Stol i eternit

25Okt08

Den här trädgårdsstolen, eller skulpturen kanske är mer ett passande ord, är gjord av eternit! Den tål förmodligen att stå ute i ur och skur. Om jag hade en villaträdgård skulle jag köpa den bums. Den är ju bara så cool. Den är formgiven 1954 av Willy Guhl i Tyskland. Det här exemplaret är från 1967. Eternit är som bekant underhållsfritt och håller hur länge som helst. Ett tag hade man ju pippi på att spika eternitplattor på hus. Utropet är 20-25 tkr (Stockholms Auktionsverk 29-31 okt).

Annons


One Response to “Stol i eternit”

  1. 1 Dalle

    Perfekt förutom att det är ett svagt radioaktivt material. Det är därför alla hus med eternit har plattorna kvar. Ingen vill röra eländet. Stolen finns dock nytillverkad i ett icke radioaktivt material.

    Dalle


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s