Ägget

25Dec08

08761Back to basics. Här är den igen, Arne Jacobsens Äggetfåtölj. Den lyfter vilken inredning som helst. Om man skall plocka ut en ikon för möbeldesign så ligger Ägget i svart skinn nära till hands. Arne Jacobsen designade den 1958 och det här är ett relativt tidigt exemplar då foten har 4 stödben. Senare exemplar har 5. Den här fåtöljen är sliten och har skador så man får vara lite händig om man skall köpa den! Utropspriset är 12-15 tkr (Norrköpings Auktionskammare 6 jan).

Annons


No Responses Yet to “Ägget”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s