Auktionen efter Yves Saint Laurent

24Feb09

matisse_30279236Den tre dagar långa auktionen efter Yves Saint Laurent och hans livskamrat, Pierre Bergé, inleddes igår. I helgen köade 30000 personer i upp till fem timmar utanför Grand Palais i Paris för att få se utställningen. I salen igår fanns 1500 spekulanteroch budgivare på över 50 telefonlinjer. Det var 60 målningar som bytte ägare för 2,25 mdr! För sju konstnärer sattes dessutom nya världsrekord på auktion. Dyrast blev ett blomsterstilleben av Henri Matisse från 1911 som kostade inklusive provision 390 mkr! Auktionen fortsätter i dag och i morgon med 650 utrop. Katalogerna, som jag tidigare skrev att de kostade 200 euro, väger 10 kg. Så det är en stor samling!

Annons


No Responses Yet to “Auktionen efter Yves Saint Laurent”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s