2:a dagen Yves Saint Laurent

25Feb09

d5171305lAuktionen av Yves Sant Laurent och Pierre Bergés samlingar fortsatte idag. Inga spår av finanskrisen syntes och efter två dagar har auktionen inbringat 3,5 miljarder kr. Även denna dag var budgivarna många och flera föremål klubbades för över 10 gånger värderingen. Tisdagens rekord var formgivaren Eileen Greys fåtölj med armstöd utformade som drakhuvuden. Utropet var satt till 2-3 miljoner euro men den gick för cirka 22 miljoner euro (248 mkr). Det är auktionsrekord för en 1900-talsmöbel. Jag vet inte ens om jag tycker den är snygg! Men det är väl ett samlarföremål. Ibland undrar jag om det inte är så att det finns för mycket kapital som skall placeras.

Idag skall två kinesiska bronsskulpturer säljas som hämtades från Kina under 1800-talets opiumkrig. Kinesiska myndigheter har utan framgång försökt få en fransk domstol att stoppa försäljningen. Brottet anses preskiberat. Pierre Bergé lär ha sagt att Kina kan få tillbaka skulpturerna gratis under förutsättning att landet börjar respektera mänskliga rättigheter.

Annons


No Responses Yet to “2:a dagen Yves Saint Laurent”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s