Efterspel från YSL-auktionen

03Mar09

1De omstridda kinesiska skulpturerna (se inlägg 26 feb) som såldes av Christie´s förra veckan på Yves Saint Laurent auktionen får efterverkningar. Kina har hotat med att försvåra Christie´s verksamhet i landet och idag hävdar DI att den kinesiske konstsamlaren Cai Mingchao som ropade in skulpturerna inte kommer att betala eftersom det är att untitledbetrakta som stöldgods. Enligt min mening så verkar parterna överens om att föremålen stals av europeiska soldater från Sommarpalatset i Peking 1860 i opiumkriget. Kina hävdar att föremålen skall lämnas tillbaka till Kina eftersom det är stöldgods. Domstolar i Frankrike menar att brottet är preskiberat. Fortsättning följer sannolikt.

Tillägg: DN skriver att den kinesiske konstsamlaren helt enkelt la ett bluffbud som en protest. Han har inte för avsikt att betala. Christie´s kommer inte lämna ut skulpturerna förrän någon betalar. Kina kommer att fortsätta kämpa för att återfå sin nationalskatt. Som sagt var, fortsättning följer.

Annons


2 Responses to “Efterspel från YSL-auktionen”

  1. Roligt att du hittade min blogg, och förstås vice versa! Din blogg är jätteintressant! Naturligtvis skall jag länka till den! Jag läste just i morgontidningen om de kinesiska skulpturerna!! Hälsn. Mimi


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s