Auktionen av Buréns samling

11Mar09

98_12Auktionsverket håller just nu på att auktionera ut Eva af Buréns samling på 125 konstverk. Denna auktion skrev jag om för några dagar sedan. När ungefär 100 utrop är avklarade så är trenden klar. Verken går ganska genomgående över utrop, många till och med högt över. Någon lågkonjunktur och hot om uppsägningar märks inte av här. Yves Klein tavlan som jag visade tidigare gick för 9,5 mkr vilket var lika med utropet på 8-10 mkr. Nedan ett verk Relief Point Rouge från 1955 av Jean Tinguely, schweizisk konstnär. Slutpris blev 3,8 mkr mot förväntade 1,2-1,5 mkr. Ibland undrar jag om auktionsbranschen, liksom mäklarbranschen iallafall i Stockholm, tillämpar lockpriser ?!!!

54

Annons


No Responses Yet to “Auktionen av Buréns samling”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s