Logotyp Poul Kjaerholm

12Mar09

ekc-logo17b8b8bb8c4-40f8-41cf-b10b-dab64e4ed1a27d1Det här är en logotyp i smide av den kände danske möbelarkitekten Poul Kjaerholm. Jag antar att det var han som designade logotypen som är för möbelföretaget E Kold Christensen som också tillverkar många av hans möbler. Den finns på Metropols nätauktion (som för övrigt inte har bilden åt rätt håll). Den är 80×80 cm och väldigt dekorativ. Auktionen löper ut 16 mars och nästa budnivå är 1400 kr.

Nedan en interiör med Poul Kjaerholms mest kända möbel, stolen PK 22. Alla hans möbler heter PK nånting. PK 22 går ofta högt på auktionerna men kan köpas nytillverkad för ca 30 tkr. Sedan finns det oändligt antal kopior i olika prisklasser!

pk

Annons


5 Responses to “Logotyp Poul Kjaerholm”

 1. Kul att du gillar min blogg. Som du kanske förstår gillar jag din med och jag lägger genast upp en länk till dig.

 2. Jag har länge redan beundrat dansk möbeldesign. Såg igår på antikmagasinet, roligt att få lite mera information. Angående logon, så har jag med en viss förtjusning redan för tjugo år sen börjat rita in sådana i en liten anteckningsbok, man vet aldrig när det kommer en signatur emot på marknaden som det är bra att känna igen.

 3. Hej!
  Kul att hitta din blogg! 🙂
  Särskilt om man själv är lite smått loppis och auktions besatt. 🙂
  Näe, nu ska jag kika vidare hos dej!
  //Johanna


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s