Eva af Buréns samling

13Mar09

3Som jag trodde när jag skrev om auktionen i onsdags så blev det en succé. Det var ett mycket stort både svenskt och internationellt intresse. Försäljningen slutade på ca 40 mkr vilket var dubbelt så mycket som utrop. Inget verk återropades. En förklaring kan vara den svaga svenska kronan som gör att utländska investerare kan tycka att det är relativt billigt i Sverige. Hälften av verken såldes dock till svenskar. Som sagt var, lågkonjunktur vadå??!!!

I samband med en utställning av Marcel Duchamps 1963 på Galerié Burén skrev konstprofessorn och författaren Ulf Linde en bok. För att finansiera den kostsamma tryckningen så gjordes en lyxutgåva om 25 exemplar som innehöll ett litet självporträtt av Duchamps. Ett av dessa självporträtt ropades nu ut för 25 tkr men budgivningen stannade först på 1 mkr! Storleken är ca 15×15 cm.

Annons


No Responses Yet to “Eva af Buréns samling”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s