Ovanligt i dagens inredning

16Mar09

775191

Om man kan hitta ett användningsområde för salongsgrupper så har man en uppsjö med välgjorda möbler att välja på. Vi använder inte salongsgrupper längre. Se några exempel ovan. De är relativt nygjorda, säkert 1900-tal, och har ett utrop på 1500 kr per grupp. Men det går att hitta äldre grupper ungefär lika billigt. Vem kan tänka sig ställa upp en sådan här grupp hemma? Var tar de vägen?

1041Däremot kan man möjligen tänka sig en enstaka del ur en grupp. Salongsborden kan ibland vara snygga men problemet med dem är att de är så höga. Det är nästan matbordshöjd på dem. Om man behöver ett litet matbord så… Jag vet att det finns de som sågar av foten (om det är möjligt) för att få soffbordshöjd på dem. Men det förstör ju hela möbelns proportioner. Det här bordet i Karl Johansstil ropas ut för 700 kr.

Nedan några kornischer som också känns som en detalj som inte tillverkas längre. Det kan i och för sig vara kul men då måste man hitta några som stämmer med ens egna fönstermått. Kornischer används alltså som lister för gardinuppsättningar för er som inte vet. Inget utropspris är satt.

Allt ropas ut på Vätterbygdens Auktionskammare 24 mars.

121111

Annons


2 Responses to “Ovanligt i dagens inredning”

  1. Oj om jag skulle bo i sverige. vad härliga grejer ni har. Gardinstängerna till exempel. Så vackra ser man sällan här. Speciellt de bakre är fruktansvärt vackra.

    • Är det verkligen så stor skillnad mellan Sverige och Finland? Vi har ju varit samma land ganska länge. Ofattbart länge när man tänker på det. Det borde inte skilja så mycket på inredningarna länderna emellan. Men det har det kanske alltid gjort??!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s