Udda teakmöbler

29Mar09

Möbler från 50-60-talet, särskilt i teak, är rätt roliga. På Auktionskompaniets nätauktion finns bl a en gungstol. Den är enligt uppgift i mycket bra skick. Den har också föredömligt korta medar. Det är annars så otroligt tröttsamt med gungstolar som man bara snubblar på när man går förbi. Korta medar innebär å andra sidan lite större tipprisk, dvs att gungstolen välter. Men det får man ta.

Den andra möbeln är ett fruktfat på ben med 65 cm i diameter. Det är designat av dansken Hans J Wegner och är enligt uppgift ouppackat ut kartong, dvs oanvänt. Detta exemplaret är i teak. Det finns ett i bok också men det är inte alls lika kul träslag. Tycker jag. Fast jag är inte helt på det klara med vad man ska ha fruktfatsbordet till. Snyggt och stilrent är det iallafall.

Aktuellt bud är 2001 kr för gungstolen och auktionen avslutas 2 april. Aktuella bud för fruktskålarna är 2200 kr för det i teak och 3000 kr för det i bok. Avslut den 7 april.

34053cimg15603_object

Annons


3 Responses to “Udda teakmöbler”

  1. Faktiskt ganska udda möbler. Men väldigt stilrena, och egentligen ganska roliga!

  2. Fruktfatsbordet var kanonfint men kanske inte speciellt praktiskt! Vad märkligt att det i bok ligger högre än det i teak!!? Man funderar ju över varför det legat ouppackat i alla år….
    Häftiga möbler i alla fall!

  3. Att priset på bokbordet ligger högre än på teakbordet måste ju bero på att det är ovanligare eller nåt! Det är ju definitivt inte snyggare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s