Datastrul

21Apr09

Precis när alla intressanta auktioner äger rum så krånglar datorn. Det trådlösa bredbandet funkar inte, modemet är konstigt och datorn är slö. Typiskt. Det tar minst 10 dagar att få det fixat. Nu surfar jag på det mobila bredband som vi brukar ha på landet och använder världens minsta bärbara dator. Det är så trist.

05510892Jag har iallafall kollat hälften katalogen av Bukowskis moderna som är 27-30 april. Där finns mycket fint. Bukowskis har själva lyft fram tavlan av japanen Tsuguharu Foujita (1886-1968) ”Autportrait au chat””.  Duken är 35 x 27 cm. Den skulle jag kunna tänka mig själv men utropet på 1-1,5 mkr ligger lite ovanför min nivå. Jag tror dessutom att den kommer att gå för mer.

Foujita kom till Paris 1913 och blev kompis med alla den tidens kulturmänniskor; Picasso, Gris, Matisse m fl. Han var synnerligen excentrisk och var en av de mest berömda konstnärerna under 1920-talet i Montparnasse och var på toppen av sin karriär mer uppskattad än Picasso (franska staten köpte ett av Foujitas konstverk redan 1926, nästan 25 år före de förvärvade något av Picasso).  Den aktuella tavlan  är ett typiskt självporträtt av konstnären tillsammans med sin randiga katt. Foujita ser så cool ut som han beskrivs och katten symboliserar hans ”mentala porträtt”. Han identifierade sig med katter och de fanns ofta med i hans verk. Det här självporträttet målades 1928.

Annons


2 Responses to “Datastrul”

  1. 1 mimi

    Tavlan är faktiskt fin. Har också suttit och gått igenom auktionskatalogerna, utbudet är som vanligt fantastiskt. Trist med datastrul, man blir ju så irriterad på sånt! Dessutom så har jag börjat märka vilka auktionsbolag som har den mest användarvänliga programvaran. Varje gång jag är inne på Norrköpings auktionsverk njuter jag av både kvaliteten på bilderna och den ypperliga programvaran. Jag fattar inte att de andra auktionshusen inte ser sej om efter bättre teknik.

    • Ja det där med tekniken förvånar mig också. Auktionshusen borde se till att bilderna både är lätta att få upp och att de är hyfsat skarpa. De borde också se till att texten är så heltäckande som möjligt och sätta ut utropspris. Vissa sajter känns onödigt slarviga!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s