Great California Garage Sale

31Aug09

arnold-schwarzenegger-the-terminatorDen ekonomiska krisen har drabbat den amerikanska delstaten Kalifornien hårt. Guvernören Arnold Schwarzenegger kom på hur delstaten skulle få in lite extra pengar. Han tjänade 1,6 miljoner dollar (ca 11,5 mkr) på att anordna en gigantisk loppmarknad ”Great California Garage Sale” där statens överblivna prylar såldes till allmänheten i helgen. Man kunde handla både i lagerlokaler i Sacramento och på sajterna Ebay och Craigslist. Kan det vara världens största loppis?!!!

Vissa av sakerna som auktionerades ut fick en extra skjuts genom att Schwarzenegger signerade dem. Allt från datorskärmar till surfingbrädor såldes, liksom 500 bilar, varav vissa signerade. Man kunde också köpa en California Highway Patrol motorcykel. Idén att signera vissa prylar för att höja deras värde kom från en av Schwarzeneggers 900.000 läsare på  Twitter. Schwarzenegger har även upprättat ett onlineforum där Twitteranvändare kan tipsa honom om nya idéer för hur delstatens budgetunderskott på 24 miljarder dollar ska täckas.

Annons


One Response to “Great California Garage Sale”

  1. I do not even know how I ended up here, but
    I thought this post was great. I do not know who you are but certainly you
    are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s