Blogguiden

01Sep09

BlogguidenJag är inte mycket för teknik måste jag erkänna. Ändå har jag med mycket möda lyckats starta en blogg. En prestation i sig. I somras fick jag en ny tidning av min man: Blogguiden. En tjock vägledning på 132 sidor för det facila priset av 129 kronor. Men jag tycker faktiskt den är värd pengarna.

Den är ganska informativ. Inte för nybörjaren kanske, men när man har hållit på ett tag utan att fatta nåt egentligen som jag. Jag inser att jag är mycket långt ifrån att vara en fullfjädrad bloggare. För att vara det så är det heltid som gäller tror jag. I tidningen är det väldigt mycket text på de 130 sidorna. En hel del hade kunnat strykas. All text är dessutom i ett typsnitt som blir jobbigt att läsa i längden. Men man kan använda tidningen som uppslagsbok. Allt är uppbyggt i kapitel. Från att komma igång, hitta verktyg, installera, bildhandling, design, få besökare och tjäna pengar. Ju längre fram i tidningen desto mera avancerat. Blogguiden försöker vara objektiv och beskriva alla gratis bloggtjänster men i ärlighetens namn så koncentrerar man sig mest på WordPress, som man tycker är det bästa verktyget. Så klart!!!!! ;-D

Men nu kommer jag inte ha tid att blogga längre för jag ska koncentrera mig på Live Writer, Pingar, Google AdSense, trackbacks, RSS-flöden, html-koder och sånt!

Annons


2 Responses to “Blogguiden”

  1. Haha…. Då förväntar jag mig mycket ”blingbling” här på din blogg framöver!! Själv kan jag bli enormt störd över för mycket reklam på bloggar. Har dessutom ett seeeegt bredband vilket medför att det tar lång tid att öppna sidan om det är för mycket jox på den!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s