Hötorget av Stig Lindberg

14Sep09

137_mediumStig Lindberg gjorde denna tallrik till PUB:s 75-årsjubileum. Som ni ser föreställer motivet Hötorget och det anrika varuhuset, PUB. Det är Stockholms äldsta varuhus och grundades 1882 av Paul U Bergström. Jag tycker nog personligen att de gjort lite väl mycket våld på interiören sedan dess. Utifrån är varuhuset fortfarande snyggt! Jag har inte varit där sedan de gjorde om senast. Det skall vara ett modetempel nu om man får tro reklamen. Åter till tallriken, den är från Gustavsberg och man kan räkna ut att den kom 1957. Tallriken ropas ut den 19 september på Björnssons för 150 kr.

ompub

Annons


No Responses Yet to “Hötorget av Stig Lindberg”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s